Frozen jurk

Home/Frozen jurk
Frozen jurk 2017-05-03T15:08:41+00:00

Frozen jurk

Aangenaam, dit zijn Anna en Elsa

Zelf ben ik sinds enkele jaren moeder van een dochter. Gelukkig had ik al een klein beetje kunnen afkijken bij mijn zus. Zij heeft twee dochters en toen mijn dochter werd geboren waren zij 4 en 6 jaar oud. Nou zijn nichtjes natuurlijk heel anders dan je eigen dochter, maar wat betreft de verschillende rages in het leven van jonge meisjes krijg je toch wel iets mee. Verheugd stelde ik mijn nichtjes voor aan mijn dochter, Anna. Ze waren verrukt, vonden het een schitterende naam, maar hadden de naam Elsa toch net iets mooier gevonden. Deze reactie overrompelde me enigszins. Ik hoorde mijn nichtjes al een jaar over niets anders dan Frozen. Niet dat ik het erg vond. Waar een tot 2013 een verkleedjurk van een willekeurige prinses hun ogen nog liet schitteren, had ik nu voor iedere verjaardag, Sinterklaas, afzwemmen en ga zo maar door, als super tante altijd een perfect cadeau. Frozen is namelijk niet alleen bij mijn nichtjes een enorme rage. Vrijwel alle meisjes zijn enorme fan van Elsa en Anna. Er is dus veel te vinden in dit thema; een Frozen jurk, Anna jurk, Frozen kleding, een onesie van Frozen, een Frozen Fever jurk en er is zelfs een Anna jurk voor volwassenen.

 

De film Frozen

Waar komt deze ophef nou vandaan? Frozen is een film uit 2013 van Disney. Het begint met twee spelende zusjes, Elsa en Anna. Elsa heeft als gave dat ze alles in ijs kan laten veranderen en hiermee spelen ze samen in de hal van het kasteel. Tot het een keer misgaat en Elsa voor iedereen, inclusief voor prinses Anna, haar gave moet verbergen. Wanneer hun ouders overlijden zijn de zusjes uit elkaar gegroeid. Elsa wordt gekroond tot koningin. Maar dan gaat het mis. Het geheim komt uit, Elsa veranderd per ongeluk alles in ijs en haar gave wordt als vloek bestempeld. Ze vlucht. Maar prinses Anna gaat haar achterna. Tijdens de koude zoektocht ontmoet ze nieuwe vrienden en maakt ze veel avonturen mee. In de film Frozen hebben Anna en Elsa prinsessenjurken voor meisjes aan. Hierin zullen veel jonge meisjes zich zeker herkennen en mee willen identificeren. Er worden veel liedjes in gezongen wat natuurlijk ook nog erg aanspreekt tot de doelgroep. Een vervolg op de film is twee jaar later gekomen. Ook naar aanleiding van deel twee Frozen Fever zijn jurken verschenen in de Disney jurken collectie. En daarbij ook nog veel andere Frozen kleding.

 

In een Anna jurk van Frozen is ieder meisje een Frozen prinses

In de loop der jaren zijn er verschillende Disney jurken ontworpen en Disney jurken nagemaakt aan de hand van films. Zo zijn er nu ook veel verschillende jurken van Frozen. In een Frozen jurk kan ieder meisje een Frozen prinses zijn. Maar hoe ziet de jurk van Anna van Frozen er nou eigenlijk uit? En de prinsessenjurk van het meisje Elsa? In het begin van de film zien de meisjes er mooi uit. Ze hebben leuke jurken aan, maar nog best gewoontjes. Niet typisch een prinses jurk, dit geldt voor beide meisjes. Vooral in het tweede gedeelte van de film heeft Elsa een echte prinses jurk aan. In Frozen heeft Anna ook een jurk aan. Deze Anna jurk is in Frozen heel lief en kleurrijk met een mooie mantel. De Frozen jurk van Anna waarin zij het meeste wordt afgebeeld is blauw met een paarse mantel. Ook speelgoedpoppen hebben de Frozen Anna jurken variant vaak aan. Maar natuurlijk zijn er ook nog Frozen Anna jurken te koop als verkleedkleding. Door de populariteit van de film is een jurk van Frozen natuurlijk erg leuk om cadeau te geven en veel jonge meisjes zullen hier ook zeker blij mee zijn. Zoek je een verkleedjurk van een prinses? Denk dan eens aan een jurk van Anna in Frozen.

 

Waarom is verkleden goed voor een kind?

Verkleden en fantaseren zijn altijd al populaire spelletjes geweest voor kinderen. Vanaf dat kinderen de peuter leeftijd bereiken is dit ook zeker goed voor de ontwikkeling. Als volwassenen heb je vaak niet door hoeveel kinderen bewust nieuw meemaken op een dag. Al deze dingen moeten ze verwerken en zullen ze proberen te onthouden. Het brein maakt als het ware overuren. Herhaling is dan ook goed voor een kind, op deze manier onthouden ze zaken makkelijker, maar het naspelen zal hier zeker ook bij helpen. Hierdoor geven ze zaken die ze gezien hebben gedurende de dag of dagen een plekje en kunnen ze het dus makkelijker verwerken. Bovendien kan een kind in een eigen gecreƫerde fantasiewereld beter zaken benoemen waardoor hij of zij bijvoorbeeld gefrustreerd was geraakt eerder die dag. Met een mooie Disney jurk wordt het spel natuurlijk nog completer. En het spreekt de doelgroep aan, omdat ze de film zo mooi vinden. Het hoeft niet veel te zijn. Een onesie van Frozen is vaak al voldoende. Door het geven van een Frozen jurk van Anna kan hier ook goed op ingespeeld worden. Je kan hier als ouder ook in meegaan. Door mee te spelen en zo het spel en de fantasie te stimuleren. Er bestaat dan ook een Anna jurk voor volwassen, voor de echte fanatieke ouder of voor de wat grotere kinderen natuurlijk.

 

De Frozen-rage is nog niet voorbij

Sinds de film Frozen is verschenen zijn er veel nieuwe Disney jurken verschenen. Uit de gehele Frozen kledingcollectie kan je putten als je op zoek bent naar een geschikt cadeau. Vooral veel meisjes zullen het cadeau erg waarderen. Ik spreek uit ervaring, mijn nichtjes maak ik nog steeds blij met een mooie Anna jurk. Door de naam van mijn dochter ben ik natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld. Ik geef minder snel iets van Elsa als ik op zoek ben naar een nieuwe Frozen jurk, maar ook hier is genoeg in te vinden. Toen ik in verwachting raakte van een tweede en we dit tegen mijn nichtjes vertelde waren ze wederom heel blij. Het liefste wilde ze een neefje, want die hadden ze nog niet. Maar natuurlijk was een nichtje ook heel leuk. Of ze nog een leuke naam wisten? Ja zeker, Elsa zouden ze wel heel mooi vinden.